Ontdek de EPB-waarde van jouw huis

De EPB-waarde is een belangrijke maatstaf voor de energie-efficiëntie van jouw huis. Hoe hoger de waarde, hoe energiezuiniger je woning. Benieuwd naar de EPB-waarde van jouw huis? Vul dan ons formulier in en ontvang een rapport met alle informatie over de energieprestatie van jouw woning. Zo ontdek je welke stappen je nog kunt zetten om jouw huis nog duurzamer te maken.

Doe de EPB-check vandaag nog en draag bij aan een groenere toekomst!

Bereken snel de EBP-waarde online en download het persoonlijke verslag!

Waarvoor staat de EPB-waarde?

De EPB-waarden van een woning dienen om het energieverbruik en de energieprestaties van de woning te meten en te verbeteren. EPB staat voor Energieprestatie en Binnenklimaat en is een maatstaf voor de energie-efficiëntie van een gebouw. Door de EPB-waarden te meten en te verbeteren, kan de eigenaar van de woning energie besparen en de ecologische voetafdruk van de woning verminderen. Bovendien kan een woning met goede EPB-waarden ook meer waard zijn op de vastgoedmarkt.

Wanneer zijn de EPB-regels van toepassing?

De EPB-regels zijn van toepassing op alle nieuwbouw- en renovatieprojecten waarvoor een stedenbouwkundige vergunning werd aangevraagd vanaf 1 januari 2006 in het Vlaams Gewest. Dit geldt voor zowel residentiële als niet-residentiële gebouwen.