Belang van een goed geïsoleerd dak  

We zijn deze dagen veel met energiebesparing bezig. Sommigen zetten de verwarming een graadje lager, anderen letten extra op hun sluimerverbruikers. Maar niet veel mensen denken aan het isoleren van hun dak. De verwarming is verantwoordelijk voor 60% van het totale energieverbruik van het gemiddeld huishouden. Maar, wist je dat met een slecht geïsoleerd dak ongeveer 30% van de warmte in je woning door het dak verloren gaat? Een vernieuwd dak is de beste bescherming die je kan wensen tegen stijgende energieprijzen. Hieronder leggen we uit waarom een dakrenovatie met isolatie een impactvolle ingreep is om je energiekosten te drukken. 

Warmte vasthouden in de winter

In de winter verbruiken we allemaal net iets meer energie om ons huis te verwarmen. We willen natuurlijk dat ons huis warm en comfortabel blijft in die koude wintermaanden. Uiteraard is het belangrijk dat de warmte niet zomaar verloren gaat door het dak. Zoals eerder al aangehaald gaat een groot aandeel van onze warmte verloren door een slecht geïsoleerd dak. Daarom kan je best je onderdak opnieuw isoleren. Omdat de isolatie de warmte binnenshuis vasthoudt, heeft je verwarming minder werk. En zo zal je dus op lange termijn besparen op je energiefactuur.

Warmte buitenhouden in de zomer

In de zomer heeft een geïsoleerd dak net het omgekeerd effect, dan willen we namelijk dat de warmte buiten blijft in plaats van dat het naar binnen dringt. Een goede isolatie zorgt ervoor dat de zomerse hitte buiten blijft, zodat jij kan genieten van een koel en verfrissend binnenklimaat.  

Tip: Zeker als je ook airconditioning hebt is een dakrenovatie een interessante optie. Het zal ervoor zorgen dat de koele lucht van de airco langer binnen blijft. Zo hoeft je airco geen overuren te maken en bespaar jij op je energiefactuur! 

Besparen op gas- of elektriciteitsverbruik

Omdat er minder warmte naar buiten gaat, hoeven je verwarming, airco’s, etc. niet zoveel meer te werken als tevoren. Dit zorgt dat je energieconsumptie en energiekosten automatisch verminderen, zonder dat jij je gedrag hoeft aan te passen. Je zal er zelf niets van merken, want je huis blijft op dezelfde temperatuur, maar je verwarming hoeft minder vaak te verwarmen om je huis op de gewenste temperatuur te houden.

Uw huis extra beschermen

Een ander voordeel van een dakisolatie is dat het de levensduur van je dak verlengt. Met dakisolatie heb je namelijk een extra laag bescherming onder je dakpannen of plat dak! Zo is je huis veel beter beschermd tegen felle windstoten of welke andere fenomenen moeder natuur die dag voor ons in petto heeft. Een extra isolerende beschermlaag zorgt ervoor dat je dak veel sterker blijft 

Wist je dat: Een dakisolatie helpt ook om schimmelvorming in je huis te voorkomen. 

Op deze pagina

Deel deze blog
Facebook
Twitter
LinkedIn