Zijn zonnepanelen ook in 2023 nog rendabel?

Het antwoord is duidelijk: ja. Sterker nog, het plaatsen van zonnepanelen kan juist nu interessanter zijn dan ooit tevoren. De prijs-kwaliteitverhouding is sterk verbeterd en de overheid blijft zonnepanelen stimuleren met een premie tot wel 750 euro in 2023. Bovendien blijft de btw op zonnepanelen in 2023 op slechts 6%, waardoor de investering extra aantrekkelijk is.

De terugverdientijd van zonnepanelen is momenteel gemiddeld minder dan 5 jaar en dankzij de lange levensduur van de panelen, geniet je ook van een garantie op het vermogen van je installatie voor een periode van 30 jaar. Daarnaast kun je besparen op je energierekening, doordat je zelf energie gaat opwekken. Met een thuisbatterij ben je bovendien minder afhankelijk van het elektriciteitsnet, wat kan zorgen voor nog meer besparingen.

Als je in Brussel woont, krijg je nog groene stroomcertificaten voor je zonnepanelen. Dit zijn in feite waardebonnen die je aan je energieleverancier kunt verkopen en waarvoor zij verplicht zijn om ze te accepteren. Daarnaast kun je een vergoeding krijgen voor de energie die je opwekt, maar niet verbruikt.

Kortom, zonnepanelen zijn nog steeds een slimme investering in 2023.

Bereken eenvoudig uw voordeel

Met ons berekeningsformulier ziet u meteen hoeveel voordeel u heeft met zonnepanelen. Selecteer uw jaarlijks energieverbruik, geef aan of u een thuisbatterij wil en of het gaat om een nieuwbouw. Binnen de seconde krijgt u een indicatie van de besparingen en opbrengsten die u kunt realiseren met het plaatsen van zonnepanelen.

Bespaar tot € per maand

Per maand
tot
Per jaar
tot
Na 15 jaar
tot

Wil je meer informatie over onze zonnepanelen met of zonder thuisbatterij?

Neem contact op voor meer informatie over producten. Onze experts helpen je graag om de juiste keuze te maken voor jouw specifieke situatie.

Hidden
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Op deze pagina

Deel deze blog
Facebook
Twitter
LinkedIn