Wanneer zijn mijn ramen aan vervanging toe? 

Je hebt ramen met enkele beglazing 

Als je ramen al wat verouderd zijn, is de kans groot dat je nog enkele beglazing hebt. Ramen met enkele beglazing zorgen voor zeer veel warmteverlies in huis, en dus ook hogere facturen voor aardgas of stookolie. Wij raden het heel sterk aan om ramen met enkele beglazing te vervangen, dubbel of driedubbele beglazing biedt veel beteren energiezuinigheid. Zo houd je de koude of warme lucht buiten, terwijl jij geniet van een optimaal binnenklimaat. 

Je voelt een koude luchtstroom dichtbij je ramen 

Als je dicht bij je ramen een koude wind voelt, is dat een teken dat er veel koude binnendringt door je ramen. Dit kan ook wel koudeval zijn en is een signaal dat je ramen aan vernieuwing toe zijn. De beste oplossing hiertegen is om te kiezen voor ramen met driedubbelglas. Zo komt er minder koude lucht van de ramen en blijft de tocht beperkt. 

Wist je dat: Bij H&S Construct kies je tussen een ruime selectie van stijlen, materialen en kleuren. Bovendien plaatsen we uw nieuwe ramen binnen 8 weken na uw bestelling. 

Je ramen zijn moeilijk te openen/sluiten 

Als je merkt dat je moeite hebt met het openen of sluiten van je ramen, is dat een indicatie dat ze wellicht versleten zijn. Na lang gebruik kan het zijn dat je ramen opeens moeilijker openen en sluiten. Dit is een typisch ouderdomsverschijnsel en een indicatie dat je best je ramen kan vervangen. 

Je hebt last van veel lawaai van buitenaf 

Heb je last van veel omgevingsgeluid? Zeker als je in de stad woont ben je wel bekend met het voorbijrijden van auto’s, vrachtwagens, trams of spelende kinderen op je stoep. Dan is het vernieuwen van je ramen de ideale remedie tegen geluidsoverlast. Nieuwe ramen dempen geluid veel beter, zodat jij thuis de rust kan bewaren. 

Tip: PVC-ramen hebben een zeer goede akoestische isolatie en zijn de beste keuze tegen geluidsoverlast van buitenaf. 

Je kan een raamrenovatie overwegen als je ramen: 

  • enkele beglazing hebben 
  • een koude tocht produceren 
  • niet meer soepel openen en sluiten 
  • veel omgevingsgeluid binnenlaten 

Op deze pagina

Deel deze blog
Facebook
Twitter
LinkedIn