Waarop moet ik letten bij aankoop van zonnepanelen? 

Je daktype en -oriëntatie 

Het eerste waar je op moet letten is je daktype en oriëntatie van het dak. De meeste daken hebben pannen of leien, waar zonnepanelen op geplaatst kunnen worden. Het enige daktype dat niet geschikt is voor een zonne-installatie is een rieten dak. Een plat dak daarentegen is altijd geschikt voor zonnepanelen te leggen. Daarnaast kan H&S Powersolutions zelfs op tuinhuisjes, steeldeck en golfplaten zonnepanelen aanleggen.  

Tip: Op de Zonnekaart van de Vlaamse overheid kan je gemakkelijk nagaan of jouw dak in aanmerking komt voor zonnepanelen. 

Terugverdientijd 

Met zonnepanelen heb je zekerheid van terugverdienen. Echter is de terugverdientijd afhankelijk van een aantal factoren. Hoe meer zonnepanelen je neemt, en of je een thuisbatterij bij je installatie neemt zal allemaal invloed hebben op je terugverdientijd. Uiteraard zijn ook de energieprijzen een factor die bepaalt hoelang het duurt dat je installatie wordt terugverdiend. Met constant hoge energieprijzen is de terugverdientijd korter, maar als de energieprijzen omlaag gaan wordt de terugverdientijd ook langer.  

Wist je dat: met ons uniek berekeningsformulier kan je gemakkelijk en snel een indicatie krijgen van je terugverdientijd voor jouw persoonlijke situatie. 

Het merk van zonnepanelen 

Er zijn 3 verschillende rangen van zonnepanelenmerken. Dit kan je vergelijken met een kwaliteitslabel, met tier 1 als allerbeste kwaliteit en tier 3 als zwakste.  

H&S Powersolutions werkt uitsluitend met tier 1 merken en biedt daarbovenop de langste garantievoorwaarden met 30 jaar omniumgarantie op je zonnepanelen en omvormer. 

De installatietermijn 

Bij aankoop van een zonne-installatie is het ook altijd belangrijk om na te gaan wat de installatietermijn is. Er is momenteel heel veel vraag naar zonnepanelen, waardoor veel installateurs lange wachttijden hebben. Maar niet bij H&S. Bij H&S installeren we binnen 6 weken uw zonne-installatie en begeleiden we je met de premieaanvraag en aanmelding van uw installatie. 

Vermogen van zonnepanelen 

Het vermogen van een zonnepaneel wordt uitgedrukt in Wattpiek (Wp). Hoe meer Wp je zonnepanelen hebben, hoe meer zonne-energie ze kunnen produceren en dus hoe meer rendement jij haalt uit je zonne-installatie.  

Garanties  

Als je een grote investering doet, wil je natuurlijk ook zekerheid hebben dat het doorheen de jaren in goede conditie blijft. Daarom is het belangrijk om een goede omniumgarantie te hebben voor zowel uw zonnepanelen, omvormer en thuisbatterij. H&S Powersolutions biedt je de sterkste garantievoorwaarden, zodat u op 2 oren kan slapen. 

Op deze pagina

Deel deze blog
Facebook
Twitter
LinkedIn